Idag har jag jobbat och dessutom haft ett kärt återseende med en vän. Denna veckan bjöd på mer jobb än väntat så nu är jag illtrött och tänker lägga mig. Laddar för morgondagen. Undrar vilken dag jag ska få tid att se på tv. Det program jag själv puffade för häromdagen. Har inte hunnit se det än. Men jag vill verkligen se det sååå gärna. På fredag har jag bokat en thaimassage. Det ska bli spännande att prova på. Måste raka benen först bara, så jag inte skrämmer slag på thailändskan ;-)

Ljus och kärlek <3
...för ett nytt program som börjar imorgon kväll. "Livet på andra sidan" som börjar i 7:an kl 21:00 lär bli en höjdare tror jag. Just när man trodde att det var slut på spännande och roliga måndagkvällar eftersom "Det okända" tagit slut för säsongen. Ja då kommer detta. Jag är i alla fall ivrig att få se det. Titta du med! Du kanske upptäcker ett nytt intresse eller ny sida av livet. Vi hörs och ses!

Ljus och kärlek! <3
Idag skulle vi ha lövkrig sa min man. Kriget bestod sen mest i att han krattade ihop alla löven i en hög och Johannes rev isär högen på olika sätt. Dels med sin egen kratta (han vill ha en egen stor hög någonstans) och dels med sin kropp (han rullade och sparkade runt i högen)
Jag hann som vanligt inte kratta så mycket innan det var dags att söva barn och sen laga lunch. Fast lunchen skulle idag bli grillad korv i bröd ute i trädgården så det var inte så avancerat. Men ändå....tänk va skönt att kunna hänge sig åt ett projekt någon gång utan att bli störd av att behöva laga mat eller liknande mitt under arbetets gång. Men projekten hemma i huset blir ofta avbrutna, framförallt för oss kvinnor tror jag. Har gjort en högst ovetenskaplig undersökning om det idag :-)
 
Efter lunchen lurade Amanda mig att hon behövde byta blöja så vi gick in och tog av oss alla kläder. Blöjan var tom men jag orkade inte ta på oss alla kläder igen så vi stannade inne och umgicks med Anna och Felix, som kom på besök, istället.
 
Ikväll har vi ätit plankstek och jag känner mig helt däst eftersom jag åt för mycket. Somnade nästan när jag sövde Johannes och har knappast vaknat igen. Nu har jag betalt räkningar samtidigt som jag drack vin. Man har inte roligare än man gör sig. Och jag tror att det blev rätt men helt säker kan man ju inte vara ;-)
 
Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig fastän klockan ännu inte har blivit 22. Dessutom är det tid att ställa om uret till vintertid (normaltid) så då blir det ännu "tidigare" i säng. Men det gör inget, barnen lär ju inte ta hänsyn till att det blev vintertid och vakna som vanligt.
 
Ljus och kärlek! <3
 
Jag är så trött!!! Jag vet, inte skoj att jag börjar så negativt. Men det är olidligt idag och har varit i flera veckor. Jag kommer bara inte upp ur sängen på morgonen....hela jag ligger låst kvar i sängen och orkar inte!! Blir ständigt försenad och orkar inte riktigt bry mig om något alls.
I natt fick jag dessutom ligga vaken ett par timmar igen. Lillan vaknade till och vägrade somna om på några timmar. Hon kunde bara inte och då kunde inte jag heller somna. Vi bytte säng och grejade mitt i natten och till slut så fick vi somna om. Detta resulterade så klart i att jag idag är osedvanligt mosig och hängig och trött. Huvudet hänger inte alls med och för en stund sen visste jag inte ens vad det var för dag eller datum. Det låste sig fullständigt.
 
Något annat då.....nja vet inte just vad jag ska skriva. Jo, förutom att jag idag funderade en stund över det faktum att det "fuskas" en del i samhället. Sånt där småfusk som jag inte bryr mig om men som förekommer hela tiden. Det började med tanken att svensken är väldigt petig med vilken tid hen slutar arbetsdagen men att hen inte är lika petig med starttiden alltid. Det är klart det finns tidsfascister som alltid är nitiska med tider och som noga kollar både sig själv och andra så tiderna sköts. Dom bryr jag mig inte särskilt mycket om heller. Men överlag så småsnackas det lite för länge på rasterna och flexas med tiderna hit och dit förutom med sluttiden. Jo, den flexar man med åt ett håll.....rätt håll om det ges möjlighet.
Missförstå mig rätt nu. Jag bryr mig nämligen inte om detta. Jag anser att om alla gör det dom ska så kan vi vara väldigt generösa i samhället. Och det du inte gör idag hinner du kanske imorgon. Det behöver inte va så förbaskat petigt hela tiden. Och om samhället slutade vara så trångsynt med allt möjligt så skulle det bli betydligt härligare att leva. Om inte sk chefer och kollegor och andra brydde sig så mycket om lagar, regler, tider och annat så skulle inte deras personal "fuska" med det heller. Det skulle vara ett mer öppet och tillåtande samhälle där alla i längden gjorde mer nytta för varandra än vad vi gör idag!! Den här tanken har alltid funnits hos mig och nu har jag satt den på pränt.
Nästa steg efter att vara tillåtande är att vara hjälpsam! Om vi ställer upp för varandra och ser det som helt naturligt att göra saker för och åt varandra utan att tänka på eller kräva något i gengäld så kommer det ju bli helt fantastiskt att finnas till i den här världen!
 
 
Ljus och kärlek! <3
 
Nu har jag bytt utseende på bloggen som du märker.
Jag tyckte om det andra utseendet men det här blir tydligare. Och grönt är skönt.......eller hur!?
Idag är jag oerhört trött och seg! Det är något som inte är helt okej med mig men jag tror bara det är psyket! Jag är trött och utmattad av att vara småbarnsmorsa och gå upp svintidigt till ett jobb som inte känns rätt.
Men jag vet att det bara är tillfälligt så jag försöker att inte gnälla för mycket.
Imorgon har vi friskvårdsdag på jobbet och det ser jag fram emot. Skönt att få göra något annorlunda och något som är viktigt för mig.
Eventuellt har jag hittat den utbildning som jag ska gå i framtiden. Ja, kanske inte i en framtid som är alltför långt bort men något år eller två. Det känns rätt bra att börja bli säker på vad jag ska satsa på. OM, jag säger bara OM det inte råkar vara så att jag snubblar över ett annat drömjobb som jag fastnar i ett antal år. För då läggs utbildningsplanerna på is.
 
Häromdagen skrev jag början på en höstdikt som jag tyckte kändes bra. Men jag kom inte hela vägen i mål och vet inte när jag får inspiration till det heller. Men jag skriver ner början här i alla fall:
 
Att det blir höst det ger mig tröst, i hjärta själ och sinne.
Och sommardagarna dom vilar där så stilla i mitt minne.
 
 
Ljus och kärlek <3
....skriva om vanliga saker också :-)
Fast nu vet jag inte helt bergsäkert vad jag ska skriva. Bara att jag vill kladda ner ett par rader.
Var på kalas igår. Morbror fyller 60 och det är alltid lika trevligt att komma dit.
Vi kom i säng vid midnatt och så vaknade lillan kl 7 i morse av att storebror skrek.
Han somnade om men inte hon. Jag  fick gå upp och titta på tv med henne och sen när vi skulle sova middag så blev det knas igen och hon vaknade efter en halvtimme innan jag ens hunnit sluta mina blå.
Så vi är nog lite sega nu.
Vi har precis ätit kycklingfilé och bulgursallad och sen ätit kardemummakanderat äpple med vispgrädde till efterrätt. Det var gottit det och nu måste vi ut och ta en nypa luft.
Därför hinner jag inte skriva mer. Vi hörs senare helt enkelt!
 
Ljus och kärlek <3
 
Förresten finns det inga belägg för att flour hjälper mot karies heller! Det har vi bara blivit ilurade att det är så :-) Ljus och kärlek <3
Flour är ett nervgift som trasar sönder vår IQ bit för bit! Nej, det finns inga vetenskapliga belägg men djupt inom dig så vet du det. Du har redan den kunskapen. Du har bara glömt det! Dags att vakna upp nu!
Nu känns det som jag har legat av mig i bloggskrivandet. Har haft tre späckade dagar.
I måndags var jag hemma med barnen för det var planeringsdag på dagis. Då passade vi på att besöka syster och nykläckt systerdotter. Lilla Sigrid är alldeles snart 1 månad och hur söt som helst.
Som vanligt så går dagarna väldigt (läs: alldeles) för fort och måndagen försvann i ett huj.
Chefen hann ringa också och frågade om jag ville arbeta ett par timmar till på en annan skola än den jag städat på ett tag. Jaa, vad säger man. Det är väl dumt å säga nej även om det så klart tar emot lite. Fast det är fram till årsskiftet bara och det finns många fördelar med det också.
Idag har jag börjat på det nya stället och det gick fint. Det är annorlunda mot att städa en "barackskola" som jag gjort ett tag och fortfarande gör innan jag åker till den "riktiga" skolan och fortsätter städa.
Det var trevliga "städtanter" på det nya stället. Jag fick genomgång av en ung tjej som var mycket trevlig.
 
Det är ju så att inget här i världen sker av en slump och gång på gång får jag bevis för det. Mötet med den här unga städtjejen var ett sånt bevis. Vi är så lika, ljusbärare i våra medmänniskors vardag :-)
Hon har en medial mamma och en väldigt medialt och andligt intresserad pojkvän. En mamma som talar om för henne att strunta i vad andra tycker och följa sitt hjärta. Vi pratade 2012 och #theshift och det är så nytt för mig att kunna diskutera sånt här med andra. Det hela resulterade i att jag fördjupade mig ytterligare på nätet med små videoklipp om vad det är vi egentligen går igenom. Det är både skrämmande och befriande att se såna klipp. Men mitt förnuft och intuition säger mig att det inte är så otäckt som det ibland kan verka.
Det är klart att vi lever i en oviss tid med naturkatastrofer, uppror och krig men det måste bli lite omvälvande händelser för att vi ska vakna upp och ta hand om moder jord.
 
Jag läste nyss en krönika i tidningen Törebodakanalen som kommer i vår låda lite då och då. Den är en reflektion över "den nya världen". Jag blir så glad av att läsa sånt. Så glad att jag inte är ensam om att tänka så här och märker att vi blir fler och fler och att det sprids mer och mer ett nytt sätt att tänka. Hon tar i krönikan upp hur styrda vi är av tv, tidningar, telefon och internet. Det är lätt att bli hjärntvättad och nu när du läser det här ska du inte säga: "nej, jag blir inte påverkad, jag väljer själv" Men handen på hjärtat, gör du det alltid?
Försök fr om nu att medvetet tänka på att göra dina egna val. Gör det DU vill inte vad ANDRA förväntar sig av dig. Det är ju DITT LIV, eller hur!?!?!
 
I krönikan tar krönikören upp hur viktigt det är att vi selekterar bland allt mediabrus. Tv och internet skapar en oro i kroppen. För, som hon skriver, visst är det viktigt att veta läget i världen, men allvarligt, vill vi verkligen höra hur många som dör i Syrien varje dag?? Hur många som hittas döda i Sverige under en dag? Tror knappast det. Då är det dags att välja bort. För som sagt, vi skapar vår egen verklighet och de signaler vi sänder ut reagerar universum och jorden på och uppfyller. Inte vill vi väl ha en värld full av krig och elände?! Men det är det vi sänder ut om vi tittar på och tror på allt elände vi hör och ser. Vi får aldrig glömma att det är pengar som styr världen.
 
Gör sånt som DU vill! Ta in saker som DU är intresserad av. Kämpa för det DU tror på! Vägra acceptera att det är som det är och att det inte går att göra något åt!
 
 
Ljus och kärlek <3
 
 
 
Andlighet är så härligt. Ja, det är det första som kommer i min hjärna. Andlighet förenar människor och andlighet för mig är inte separerat från det kyrkliga jag är uppvuxen med. Men det andliga har fått en ny dimension, en dimension som gör att livet helt plötsligt fått en helt annan mening.
Om någon frågar mig i framtiden om jag är kristen så kommer jag säga, nej jag är andlig. Det tror jag i och för sig att alla i hela världen kommer vara så jag tror inte att frågan om kristenhet kommer att dyka upp.
Vi upptäcker väl mer och mer att vi ALLA på hela jorden kommer från samma ställe och är på väg till samma ställe. Det kan väl inte vara separerade gudar och paradis hela tiden? Nej, vi har bara haft olika namn på gudarna och olika sätt att tolka skrifterna på.
Men det är samma grej alltihop. Däremot behövs det en ny dimension och ett nytt tankesätt för samtliga religioner.
Jag tror att vi i framtiden (en snar framtid hoppas jag) blir mer säkra på vårt ursprung och kommer leva i ett större lugn förvissade om att vi liksom lever för evigt och död inte kommer vara lika med slutet på något sätt. Visst är det trist, oerhört trist, när våra anhöriga lämnar oss för den andra sidan. Men de finns ju där........så är det ju bara. Vi kommer att träffa dom igen och dom har det fantastiskt bra over there. Det är faktiskt inte särskilt långt mellan vår dimension och det vi kallar den "andra sidan". Det finns andra dimensioner som är lite längre bort och är lite svårare att nå. Men vi kommer nå dom också. Allt är en helhet, vi som lever här på jorden, planeten tellus, är inte förmer än några andra i universum. Vi ska inte tro att vi är bäst på något sätt eller att vi sitter inne med alla svar. Vi råkar bara ha fått förtroendet att bo på och ta hand om moder jord, den bästa planeten. Moder jord litar på oss och det gäller att vi vaknar till och tar oss i kragen och börjar ta han om henne. " Den som spottar på moder jord, spottar också på sig själv."
Idag har vi haft en liten psykometriförevisning och med påföljande seans här hemma. Vid psykometri läser mediumet av en ägodel som är din för att se vad han/hon får fram om dig som person. Ibland stämmer det bättre ibland sämre. Vid en seans knackar andarna på och vill komma fram. Ibland är det någon som känner igen en anhörig och ibland inte.  Det var trevligt och en del fick mer kontakt och kände att det stämde mer än andra.
 
Ljus och kärlek
<3<3<3<3<3<3
 
 
I kväll ska jag ta med mig kläderna på en visningstur. Det har inte varit för många av det och det ska bli riktigt kul. Även om det i och för sig är gött att sitta hemma och mysa en fredagskväll. Fast det kan jag ju göra alla andra fredagskvällar.
Turen går till Mariestad. Har precis kollat kartan så jag hittar rätt. Det är alltid lite pirrigt när jag är själv i bilen och ska ta mig till nytt ställe. Men Mariestad är ju inte helt främmande så det blir bra.
Laddar annars för en spännande eftermiddag imorgon!!! Det blir lite riktigt myspys då minsann. Hoppas andra sidan är med på noterna så vi får lite kontakt :-)
Och hoppas de ger sig iväg efteråt så jag inte får någon hängande efter mig. Ska nog starta den dagen med lite ljus och beskydd så jag kan uppleva saker men inte få det att fastna i / på mig.
På söndag är det körsång hela kvällen. 100-årsjubileum med kören och det ska bli skoj. Vi ska inviga nya toppar också som kommer från friendtex. Det är riktigt skoj att ha kunnat sälja det till kören eftersom vi i flera år inte haft några skojiga körkläder.
Så det är i alla fall en helg med blandad kompitt kan man säga.
Från ytlighet med klädvisning och klädprovning, vidare till andlighet och andra sidan för att avsluta med andlighet av "annat" slag i kyrkan på söndag.
Jaa, det låter bra.. Men tur att jag är ledig på måndag! Då är det planeringsdag på förskolan och jag offrade mig och stannar hemma ;-)
 
Ljus och kärlek <3
 
Jag har så mycket jag vill skriva nu.
Men jag är lite försiktig att gå ut med allt för det är inte säkert att jag har lika mycket att säga när jag ältat klart.
 
Men en sak är säker. Jag är så trött på vårt FYRKANTIGA samhälle!! Vad är det för fel på att börja leva lite utanför ramarna?! Att se till varje individs behov istället för att alla individer ska inrätta sig efter samhällets fastställda ramar och bestämmelse! Jag blir uppriktigt helt galen på det ibland. Mest galen för att det inte känns som jag kan göra något åt det. Det kan jag men det hjälper mer om vi är många och bestämda och går in för att spränga fyrkanten.
Så vad säger ni? Är ni med?!? Dags att spränga alla fyrkanter nu!
 
 
Ljus och kärlek <3
 
Varför känner jag mig så här missmodig!?! Kanske för att jag väntar besked från så många olika håll om olika saker. Imorgon har jag medarbetarsamtal. Det ska bli skönt å få det överstökat! Hoppas också att det blir ordning på min förskolefråga, som egentligen inte var en fråga utan ett besked från mig till dom. Men de valde att se det som en fråga och blev fundersamma på hur de ska agera. Suck! Nu känner jag mig som en bov bara för det. Vill ju bara få ordning på vårt liv här hemma.
Väntar på lite andra besked också....ovissheten är nästan värst.
Men egentligen är det väl bara positiva saker som nu känns tunga och jobbiga för mig. Ja ja, det blir bättre! Nu ska jag på massage i alla fall. Härligt ska det bli!!!

Ljus och kärlek! <3
...ja vad ska man säga.
Vissa dagar känns tyngre än andra. Nu är det helt plötsligt en tung period. Försöker verkligen dra mig uppåt, men kära nån så segt det är.
Saknar totalt inspiration att skriva något kul och inspirerande för dig att läsa.
Imorgon ska jag på massage är meningen. Bara gubben kan komma hem lite tidigare som han lovat att försöka göra.
Väntar på svar från vårt barnomsorgskontor om en grej. Det är inte klokt så olika det är med regler för barnomsorg i olika delar av landet. I Stockholm får du t ex ha barnen på heltid på förskolan om du är heltidsarbetslös. Här är det 15 timmar per vecka som gäller. Det är lite för stor skillnad för att vara okej tycker jag.
Till helgen händer det lite roliga saker. Jag ska på klädvisning med min klädkollektion på fredag. Ett gäng köpglada kvinnor ska prova och ha skoj och köpa mycket ;-)
Lördag är vi några stycken som ska öva upp vår intuition här hemma i vardagsrummet. Lite psykometri och kontakt med andra sidan väntar. Det är inte otäckt, jag lovar! Hade tyckt det för ett par år sedan men nu blir jag lugn och harmonisk av sånt. Jag är inte lika rädd och orolig längre. Livet är mer behagligt.
Det ska bli superskoj i alla fall.
På söndag ska vi fira att vår kör fyller 100 år i höst. Då är det musikgudstjänst och vi ska inviga nya körkläder som jag sålt till kören.
 
Allt gott!
 
Ljus och kärlek <3
 
Idag har min lilla prins firat sin 4-årsdag. Tänk att han redan är 4 år!!
Han fick vara hemma med mig eftersom han hade feber igår. Sen så vaknade han inatt och var riktigt ledsen över halsont fick jag för mig. Därför fick vi ge oss iväg en vända till vårdcentralen för att dubbelkolla så han inte hade streptokocker. Men virus konstaterades. Däremot hade han blåsor i halsen och det är högst troligt så kallade höstblåsor. Det finns tecken på det på flera ställen på hans kropp. Prickar lite här och var har han. Det är helt ofarligt och smittar inte längre eftersom han haft det i över en vecka. Det är skönt när vi ska fira hans födelsedag på lördag. Imorgon blir det jobb och dagis igen. Jag väntar på ett förlösande erbjudande från oväntat håll och hoppas hoppas det kommer ett sånt snart! ;-)

Ljus och kärlek! <3
Använder mig mer medvetet av attraktionslagen i syfte att dra till mig ett jobb jag vill ha och som passar för mig. Alla lokalvårdare är värda medalj för sitt dagliga slit och sällan uppmärksammas dom. Inte ens på sina arbetsplaser uppmärksammas dom. På sin höjd säger man hej till städerskan.
Sen är det också viktigt att städerska är "osynlig" och inte låtsas om vad hon hör och märker på sin arbetsplats. Jo, så klart, om jag som städare på skola ser mobbing så är det min mänskliga skyldighet att lägga mig i och tala om för personalen på skolan vad som hänt. Men i den dagliga verksamheten får jag icke lägga min näsa i blöt.
Det har jag inga problem med och det är inte det jag inte trivs med. Men så ofantligt många lokalvårdare det finns inom en sån kommun jag bor och arbetar i så är det svårt att hitta människor som passar in i yrket på alla sätt.
 
Jag skrev i början att lokalvårdare är värda medalj. Varför tycker jag så? Jo för det är ett oerhört slit. Det gör ont att städa. Kroppen tar stryk och det är tidiga morgnar eller sena kvällar oftast. Det finns en press att hinna så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt och det stressas många städare av. Som grädde på moset har åtminstone kommunalt anställda lokalvårdare en oerhört dålig lön! Det finns dom som arbetat i över 20 år och ännu inte kommit över 20 000 kr i månaden innan skatt! Det är anmärkningsvärt dåligt för någon vars arbete ska märkas men människan som gör arbetet ska helst inte märkas och därför är hon/han på plats på sitt arbete innan tuppen ens har vaknat hemma hos dig!
 
Nu var det inte meningen att det här inlägget skulle handla så mycket om lokalvårdare men det bara blev så. Jag hade tänkt blogga om magnetarmband, nytt hopp på jobbfronten samt en ny tid som vi är på väg in i :-)
En blandning som heter duga.
 
Jag skriver lite om magnetarmband. Jag har precis öppnat ett paket som kom på posten med varsitt magnetarmband till mig och mannen. Magnetarmband sägs hjälpa mot stress, migrän, ledvärk, sömnproblem m.m. Jag tänkte att det är värt ett försök eftersom vi är hyfsat obalanserade i det här huset och behöver lite hjälp med det. Hjälp att stressa av och känna harmoni. Detta kommer att hjälpa och jag är säker på att det inte är placebo i det här fallet. Vi köpte dom på www.myfairdirect.se
 
Näpp, nu ska jag fortsätta attrahera nytt jobb samtidigt som jag tar hand om köket och sen förbereder för öppet hus och körövning.
 
Ljus och kärlek! <3