Hon såg sig om på människorna som myllrade runt henne i centrum där hon stod. Hon tittade på dom och tyckte inte de såg ut som de mådde dåligt på något sätt. De flesta såg rätt så nöjda ut med tillvaron. Det fanns säkert de i mängden som hade världens tristaste jobb och just idag råkade vara lediga för att de arbetat många timmar den gångna helgen alternativt skulle arbeta den kommande helgen. Dessutom skulle de säkert tillbaka till samma trista arbete redan dagen därpå.
Hon förstod det inte. Själv hade hon alltid haft väldigt svårt att hitta något arbete som kändes skönt och självklart. Alltid hade det varit så. Ont i magen av att inte ha något arbete och ont i magen av att ha arbete. Ont i magen av att behöva ring sin chef och ont i magen av att ha krav på sig att göra vissa saker. Uppgifter som hon inte alls kände för och som inte gav henne något. Antagligen hade hon på alla sina arbetsplatser haft fel sorts utmaningar. Inga som passade henne. Men vad passade henne då?? Ja, det var det hon grunnat på i hela sitt liv kändes det som. Fortfarande var hon inte helt säker även om det kändes som hon kanske hade kommit på det. Men skulle hon orka! Skulle hon orka ro idén i hamn. Hon hade ju trots allt inte bara sig själv att tänka på. Barnen och huset och mannen krävde ju också sitt. Tyvärr så gav hem- och hushållsarbetet alldeles för dålig inkomst, annars var det självklart för henne att ägna sig åt det så länge barnen var små. Men för att kunna trygga sin inkomst och ändå känna sig nöjd med livet hade hon det gångna året varit tvungen att rannsaka sig själv och sitt inre. Det hade varit nödvändigt för att komma fram till vad som är viktigt här i livet. Hon hade börjat lyssna mera inåt och känna efter vad som kändes rätt. Fortfarande hade hon lång väg kvar för att känna sig tillfredsställd, men hon var på väg. Det kände hon tydligt! Det spretade lite mycket just nu bara. Hon ville så mycket, även om allt det hon ville hade ett sammanhang skulle det ändå sys ihop till en bra helhet och skapa ett bra jobb för henne.
Det var såna tankar som upptog hennes hjärna när hon gick genom köpcentrumet och tittade på sina medmänniskor.
 
Lyssna till ditt hjärta!
 
Ljus och kärlek <3
 
 
 
Jag borde ge er något nytt att läsa. Men min inspiration fattas mig.
En vacker dag är den tillbaka och då kommer mina ord slå till med oanad kraft.
Vi har en förkylning som går över oss alla i familjen. Inte så vi är sängliggandes men jag känner att kroppen soldater arbetar för att få bort fienden. I mitt huvud slåss det en massa soldater också. Mest för att försöka få ordning på alla hjul som snurrar därinne. Det är många trådar att dra i just nu.
Arbete, utbildning, 2-årskalas, barndop och lite annat som jag funderar över och somn det ska ordnas med.
Nu är det strax dags för körövning. Känns inte jättelockande idag men brukar kännas bra när man väl är där.
 
Ljus och kärlek! <3
....bra, riktigt bra!
Fast nu har barnen blivit riktigt trötta och sega och snoriga och då kommer jobbiga känslor tillbaka! Uppgivenhet, aggression, trötthet m.m. Vet ju att vi alla är trötta tidig kväll men det är så jobbigt att det blir ett mindre krig varje dag.
Dessutom tror jag att min atlasbehandling känns av extra mycket idag. Konstiga känslor i huvud och armar ibland. Blir inte orolig, bara registrerar detta.
 
Nu för tiden springer jag runt med ett mindre stenparti i mina fickor. Jag har beställt stenar som sägs besitta olika krafter och hjälper mig på olika sätt. Jag har beställt dom på nätet i en butik som heter LaReina. Titta in där på www.lareina.se
 
Imorgon ska jag sy ihop lite trasiga byxor, kanske sätta några lister i hallen och ev baka bröd :-)
På kvällen ska jag träffa tre flickor från förr. Vi gick i samma klass när vi 6-16 år så nu ska vi ses ordentligt över en bit mat och prata om förr och nu. Ska blir väldigt trevligt!
 

Ljus och kärlek! <3
Vi skulle kombinera ärendet på atlaskotan i Gnosjö med ett besök på Ikea i Jönköping. Det gjorde vi men det blev inte riktigt som vi tänkt oss ändå. En bit hemifrån kräktes Amanda i baksätet och det blev tvättning och tröjbyte i snöyran utmed vägen. Vi antog att hon blev åksjuk men fortfarande vet jag inte. Hon har i alla fall ätit och varit pigg hela tiden. Snöyra ja, det var det på vägen. Det var halt och ganska besvärligt fast det gick ändå bra. Ända tills vi passerat Mullsjö. Där tog det stopp! Bakom ett backkrön hade något hänt som vi ännu idag inte vet vad. Vi blev stående och när det gått nästan en halvtimme fick jag nog och vände bilen mitt på vägen. Då visade det sig att det var kö ända bort till VIP i Mullsjö vilket var nästan 2 km bakom oss. Vi tog vägen över Habo istället och kom fram till Jönköping och Ikea en timme senare än det var tänkt från början.
Så vi kunde inte gå runt och småkika och fundera som vi tänkte utan handlade det vi föresatt oss, bland annat en lampa till vardagsrummet. Vi åt lunch och fikade och åkte sen vidare mot Gnosjö.
Vi var lite tidiga dit men eftersom det var fredag antar jag att atlasterapeuten ville hem och eftersom det gick så fick jag börja lite tidigare med min behandling. Jag var nervös nu och lite stressad med tanke på väder, vind och lång bilresa. Jag fick fylla i papper om hur jag mår och sen tog vi foton på min rygg och nacke bakifrån och från sidan samt uppifrån. Då ser man min hållning tydligt eftersom man får stå på vissa punkter och titta på vissa streck med en laserstråle i ryggen :-)
Skulle lägga ut bilderna här om jag kunde med men de är inte smickrande för min figur så det hoppar jag över.
Sen fick jag ligga under en värmelampa och bli varm i musklerna. Han sprutade på magnesiumolja som ska hjälpa musklerna att slappna av. Jag fick ligga där ca en kvart och sen började massagen. Två massagepinnar trycktes utmed hela ryggraden på två punkter i taget. Uppifrån nacken och ner till svanken. De vibrerade i otakt och hela jag skakade. Först kändes det obehagligt sen var det bara skönt. Trodde det var klart när det var färdigt men då fick jag sätta mig upp och luta huvudet mot terapeutens mage. Han hade då en massagepinne som han körde med på nackmusklerna. Otäckt först men sen fantastiskt skönt.
Denna behandling tog en timme och så tog vi nya bilder på min hållning. Skillnaden syns tydligt! Jag är rakare och har bättre hållning på alla sätt. Han kände i nacken och atlaskotan ligger på sin rätta plats igen. Mitt huvud kändes lättare och jag tänkte: - ja, det är ju så här det ska kännas.
Nu efteråt mår jag lite till och från. Lite nedstämd och väldigt trött emellanåt. Men det är helt i sin ordning och det är för att obalansen i kroppen håller på och rättar sig till. Det kan ta ända upp till ett år innan alla obalanser rättat sig till och blivit som de ska.
Kolla www.atlaskotan.net så får du veta allt om behandlingen. En behandling jag rekommenderar alla. Varför gå och må dåligt när man kan må bra. Behandlingen är extra bra om du drabbats av whiplash. För då sitter din atlaskota med största sannolikhet på sned.
Först får man så klart göra en undersökning för att se OM kotan sitter fel och gör den inte det så behöver du ju inte göra någon sådan behandling. Då kan du gå på någon massage eller liknande och njuta av det :-)
En sån undersökning kostar inte något så det är värt att kolla.
Titta på hemsidan och se hur mycket atlaskotan påverkar. Det är inte bara hållningen utan om du är obalanserad i kroppen kan du ha alla möjliga problem som tinnitus, migrän, magproblem m.m m.m
 
Ha det bäst i Ljus och Kärlek <3
Gnosjö, atlaskotan,
För dig som undrar gick behandlingen fint. Jag överlevde! Nu känns det som huvudet sitter lättare. Återkommer med mer detaljer en annan dag.

Ljus och kärlek <3
Nu äntligen finns en app så jag kan blogga från mobilen. sitter i bilen på vägen mellan Jönköping och Gnosjö. snart dags för atlasbehandling. Är helt slut efter en kaosartad färd i förmiddags. Följt av några timmar på Ikea. Inte min dag hittills i a fall. Nu måste jag slappna av lite. På återhörande!

<3
Jaha, så kommer den smygande då, dödsångesten! Imorgon är det dags att åka och göra den där atlaskotebehandlingen.
Har fått referenser från personer jag känner som är mer än nöjda och ingenstans där jag läser står det att man kan dö av behandlingen. Så det tror jag väl egentligen inte heller men det verkar lite läskigt på något sätt. Och samtidigt inte! Tittade på ett gammalt avsnitt av Sofias änglar i kanal 5 där en kvinna med grav whiplashskada fick genomgå behandlingen. Det verkade inte särskilt otäckt och det avdramatiserar det hela väldigt mycket! Så det kommer säkerligen gå mycket bra och jag ser fram emot att må bättre efteråt!
Idag har jag varit och myst med lilla systerdottern Sigrid på förmiddagen. Hon är ju för underbar det lilla grynet!
När jag kom hem nu på eftermiddagen tänkte jag göra lite grejer men har ännu bara blivit sittande och kollar efter atlaskoteinformation :-)
Men nu ska jag packa en liten väska som ska med imorgon. Hela familjen ska med och först ska vi besöka Ikea innan vi åker vidare till Gnosjö.
Wish med luck!!
 
Ha en trevlig helg i ljus och kärlek! <3
atlaskotan,
Ja egentligen kanske inte så anmärkningsvärd men för mig rätt jobbig. Har/hade en lista med massor av grejer att bocka av. Istället för att bocka av har jag fyllt på den med fler uppgifter. Jo då, ett par har jag strukit men det är lika många punkter kvar nu som i morse tror jag. Där står allt från att sy trasiga byxor till att sätta lister i hallen. Jag har hela dagen roddat vid datorn känns det som. Skrivit mail och meddelanden för att få ihop diverse möten av olika slag. Jag har bland annat ändrat min tid till atlasbehandlingen som närmar sig med stormsteg. Fortfarande är det en tid på fredag som gäller men jag ändrade tidpunkt på dagen för att det ska passa vårt schema lite bättre. Jag har dessutom skrivit mail till lönekontoret och bett om arbetsgivarintyg för att a-kassan vill ha det. Hur sjutton ska man hinna söka jobb när det är en hel administrationstjänst att vara arbetssökande!!! Det är uppåt väggarna och helt galet i vår värld! Hoppas vi ändrar på det snart, mycket snart!!
Min systerdotter har varit på babysim för första gången idag. Jag ringde innan för att kolla dagens status men nu efteråt vet jag inte hur det gick. De är bortbjudna ikväll också så jag kan inte ringa och fråga just nu :-) Hoppas hon tyckte om det lilla Sigrid.
Imorgon ska barnen tillbaka till förskolan och det var nästan dumt att påminna Johannes om det nu. Han blir jättenervös och kan inte somna. Han har svårt för förändringar den killen och även om det går honom på nerverna att vara hemma med syrran och föräldrarna i så många dagar så vill han inte ändra på det. Fast jag är säker på att det kommer gå bra imorgon. Det kanske blir lite segt i början och jag får säkert stanna en stund, men sen går det bra.
Nu måste han somna bara! Han har tio minuter på sig för då börjar nya avsnitt av Sveriges mästerkock och det vill jag inte missa!
 
Ljus och kärlek! <3
Så var hon då äntligen tillbaka! Sally som varit borta sen den 18 december och som jag i ärlighetens namn gett upp hoppet om att hon skulle komma tillbaka har kommit hem idag.
Efter att ha sett min lapp på ica där jag efterlyste henne så hörde en tjej av sig i förmiddags.Sally hade suttit på deras altan i ett par dagar och spanat och vädrat. Jag åkte och hämtade henne, hon befann sig ca 2 km söderut. Jag tror att hon letade efter sin syster som bor däråt och att de på något sätt skulle kunnat hitta varandra telepatiskt efter ett antal veckor.
Nu ligger Sally i Amandas säng och myser. Hon är fortfararande väldigt rädd för både sin husse och lill-matte Amanda så vi får väl se vad som händer. Jag är rädd att jag måste hitta ett nytt hem åt henne också.
Sen får vi ta hem en ny katt som inte blir rädd för sin husse för att han beter sig dumt och hoppas på det bästa.
Men jag ska inte ge upp än. Alldeles nyss sladdade hon ut i hallen och blev livrädd för att resten av familjen kom för nära henne. Mig har hon inget emot och är inte rädd för.
Om en timme kommer mina föräldrar på lite granmys innan det tyvärr blir dags att ta ut granen. Den barrar så oerhört mycket i år. En del säger att det är för att den troligen höggs när det var minusgrader ute och det kanske är sant.
Imorgon ska jag sjunga lite solosånger när min kör har julkonsert i en kyrka! Jag ska sjunga ett par Carola-låtar och en klassiker, Gläns över sjö och strand. Försöket nyss öva men det gick sådär. Hoppas det går bättre imorgon.
 
Ljus och kärlek! <3
Ett år fullt av möjligheter och förändringar! <3
Eller som någon skrev på twitter: " Det är första året sen 1987 som inte har två siffror av samma sort. "
Jag var tvungen och tänka efter och det är ju sant. Inte för att det har så stor betydelse för vad året i övrigt kommer att innehålla men det är lite häftigt kan jag tycka.
Tänk att det finns folk som sitter och filosoferar över sånt.
Vi har precis inlett det nya året med en långpromenad. Det var friskt och uppiggande! Gick förbi lokalen som ska bli gym här ute på vischan. En stor lyx att ha så nära till ett gym. Tittade just på deras hemsida och känner att jag bör bli medlem :-) Gäller bara att få in i rutinerna att gå dit regelbundet också. Vem vill följa med? Vi hade det lugnt och skönt igår kväll, ja när barnen väl somnat :-) Men det känns ändå lite konstigt att inte umgås med några vänner. Det hade varit trevligt!
Fast jag får ha som mål att hitta några vänner att fira nyår med när barnen blivit ett par år äldre kanske. :-)
 
Idag blir det kyckling i lergryta till middag. Till det lite ris, sås och grönsaker. Gott gott! Uja, måste börja nu känner jag för jag blev hungrig. Men kycklingen har inte tinat än. :-(
 
Önskar dig en nyårsdag i ljus och kärlek <3