Hur mäter man vänskap egentligen? Behöver det ens mätas? Nej, kanske inte men ändå. Är vänskap att få en vänförfrågan på facebook eller twitter? Eller vad betyder en sån vänförfrågan egentligen. Borde det inte kallas nätverksförfrågan? För det är väl det men gör, bygger ett stort och starkt nätverk! Åtminstone känner jag det så. I mitt nätverk ryms nära vänner, vänners vänner, bekanta, släktingar, familj, kollegor m.fl. Ett starkt nätverk borde vara oerhört bra att ha. Det är det nog men ibland undrar jag. Har jag fel nätverk eller "utnyttjar" jag det fel? Med ett sånt nätverk som jag har borde jag exempelvis ha kunnat skaffa mig ett jobb som jag vill ha för längesen! För jag har hört att många får jobb så. Men inte jag inte....undrar vad det är för fel som sagt!! 
 
Jag anser i alla fall angående vänskap, att riktig vänskap har man med de personer som man kanske inte delar allt med via facebook. Riktiga vänner delar man kanske det mest privata med just privat via telefon eller öga mot öga. Men jag prisar sociala nätverk! Jag älskar att kunna ha kontakt med folk jag jobbat med, gått i skolan med och/eller haft som kamrat som liten via facebook. Det behövs så lite för att kunna höra av sig och höra hur det är eller sända en hälsning.
 
Hoppas din midsommarhelg är ljus och kärleksfull <3
 

Idag blir det ett inlägg om mat. Känner man mig skulle man kunna tro att det är just en blogg om mat och hälsa jag skulle ha. Det är nämligen en av de saker som engagerar mig mest här i livet. Men lustigt nog blev det inte så. Andlighet engagerar också , samt det "vanliga" livet. Fast vadå? Egentligen hör det ihop allting ju. Det vanliga livet ska och bör innehålla andlighet och andlighet hänger mycket ihop med hälsa och mat. Nu till maten! Vad svårt det är. Jag har precis börjat räkna kalorier lite lagom sådär med hjälp av en kaloriräknare. Det började med att jag blev intresserad av periodisk fasta. Vill komma till det så småningom men känner jag vill börja med att minska mina portioner och äta normalt. Har ätit alldeles för stora portioner länge nu. Så egentligen borde det inte vara svårt att gå ner några kilon. Nu till kaloriräkningen och olika dietmetoder. Lchf, känns bra för mig att minska på kolhydrater för jag märker och förstår att de har negativ effekt på våra kroppar. Men för mycket fett går inte, då mår jag illa och dessutom slår kaloriräknaren i höjden av det. Enligt kaloriräknaren kan du äta massor med frukt och ännu mer grönsaker. Grönsaker bra, frukt ger sötsug ibland. Enligt kaloriräknaren kan du ju äta kaka, glass och godis om du struntar i riset el potatisen tex. Men sötsaker är ju inte bra vet vi ju. Bröd, ris, potatis och pasta är ju nästan jämställt m godis och ger faktiskt minst lika mycket kalorier. Så där är det inte svårt att hoppa över egentligen... Om det inte vore så att det är så gott med kolhydrater. För det är det tycker jag! Inser att det är en vanesak. Men berätta det för min man. Det är så svårt att vara ståndaktig med en diet när den man lever med vägrar ta in det nya. Det han inte ser med blotta ögat eller känner av tydligt, det har han svårt att tro på TYVÄRR!!! Men hoppas det kommer! Rawfood då, ja det har jag försökt köra på ett tag. Men då är det mycket frukt och honung bl a. Det triggar ju också sötsuget även om det är naturligt socker. Så ni förstår det är svårt. Just nu kör jag en mix av allt. Bakade rawfoodbröd förut. Bröd utan mjöl. Har inte smakat än men tänker äta dom med hummus till frukost bl a. Det känns bra eftersom jag tycker det är svårt att hoppa över brödet. Nu har jag svamlat en stund. Tankarna snurrar som ni förstår. Men nu ska jag äta lchf-lunch.

Ljus och kärlek <3

Ps: det där med bild sket sig tydligen. Tog flera bra på baket men min app stödjer inte åtkomst t albumet tydligen. Anmärkningsvärt!

Ja, jag vill inte skryta. Men jag är antagligen rätt bright, när det kommer till svenska och data i alla fall. I onsdags gjorde jag intagningsprov till YH-utbildningen medicinsk sekreterare. Det var svenskatest och datatest. Jag var färdig först i båda testen i min grupp. Hade liksom inget mer att tillägga och gick ut ur salen redan efter 40 min på svenskan. Vi hade 2 timmar på varje prov. Antingen har jag missat totalt el så är jag smart som sagt :-)
Så, tänk om jag kommer in!! Det var över 80 sökande och de tar in 26. Det retliga är att jag inte vill gå! Nej, det kände jag tydligt. Vill verkligen inte lägga 2 år till på en utbildning och inte den här. Mitt hjärta säger något annat. Allra allra helst vill jag ha ett jobb!
Därför använder jag nu attraktionslagen på ett helt nytt sätt och känner fullt förtroende för att ett jobb är på gång.

Ljus och kärlek <3

Jag läste häromdagen ett citat på Facebook. Översatt t svenska betyder det: " om det är viktigt för dig så hittar du en lösning. Om det inte är viktigt så hittar du ursäkter. " Det stämmer nog alltför väl. Jag märker däremot att jag är allergisk mot människor som är såna. Själv försöker jag verkligen att säga som det är i alla lägen. Jag försöker... Därmed inte sagt att jag lyckas i alla lägen. Men att hela tiden hålla på och slingra sig, hitta på ursäkter och svamla när man ska fatta stora beslut, det är dumt och går oftast att se igenom. Säg som det är istället. Att jag har ångrat mig, eller jag vill inte. Mm, det var bara det jag ville ha sagt i det här inlägget.

Ljus och kärlek <3

Idag är det 19 år sen jag förlorade er till den andra sidan. 19 år! Och ändå känns ni just nu mer närvarande än någonsin. Nästan levande igen. Jag saknar den fysiska kontakten så klart men vet att ni finns för mig lika mycket nu som då.
Älskade mormor och morfar <3

Ljus och kärlek

https://www.youtube.com/watch?v=2DPOBC8rwMo
 
 
Ljus och kärlek! <3
zoeland,