....vad jag gör nu för tiden så kan jag berätta det lite kort.
Pluggar, pluggar, pluggar......Däremellan blir det lite matlagning, städning, bakning m.m.
Jag är just hemkommen från en reflexologibehandling. Hur underbart skönt som helst och idag gjorde det nytta.
Sånt känner man rent instinktivt!
 
Sen sist så har grannen begravts och jag har sjungit på både en kompis dop och hans begravning. Båda gångerna mycket uppskattat och jag har börjat känna det som många säkert tror att jag alltid känt.. Självkänsla för mitt sjungande och att jag kan och inte behöver skämmas. Det är befriande och skönt att känna så. Nu hoppas jag att sånguppdragen droppar in lite då och då så jag inte tappar självkänslan.
 
Sen sist har vi också skrivit på för vårt nya hus men det är inte någon spikrak väg till att det ska bli vårt. Just nu står pappa och mamma som ägare och de får tillträde 2 december. Så innan dess hoppas vi på köpare till nuvarande huset eller..........i "värsta" fall en hyresgäst. Det är svårt att hitta bra hyresgäster. Ska helst  vara någon man litar på till 100% :-) Kanske gärna någon man känner.

Vi försöker också sälja vår fina husvagn. Det är inte lätt ska jag säga och igår tog vi i hand med vad vi trodde skulle bli nya ägare. Men icke.........sent på kvällen kom ett mail att de drar sig ur köpet. Var kanske lika bra fick vi reda på när vi hörde oss för om de tilltänkta ägarna. Men ändå så himla tråkigt. Vi behöver bli av med den för att rensa upp lite bland våra grejer så att säga.
 
Nu måste jag återgå till pluggandet i affärsutveckling. Jag tror i och för sig att jag är klar men är inte helt säker. Fast det börjar kännas så där att jag inte vet vad jag ska göra åt arbetet längre. Behöver förbereda redovisning men vet inte riktigt hur det ska redovisas ännu :-) Men plugga till tentan i samma ämne kan jag göra. Hur jag nu ska läsa på den! Inte helt lätt den här gången.
 
Ljus och kärlek! <3<3
Tänk vad skört livet är. Du kan gå från en fullt levande varelse ena dagen för att nästa dag kliva över till andra sidan.
Jag har precis varit hos grannarna. Deras pappa, farfar och svärfar,  gick hastigt och oväntat över till andra sidan igår morse. Han bodde också i kvarteret och var en sann profil helt klart. En man som vi fått mycket hjälp av, speciellt när vi var nyinflyttade. Han var en sån där man, som alltid hjälpte alla! Han höll på med det in i det sista och det var väl det som knäckte honom. Ett virus fick fart i kroppen eftersom han vägrade vila och det ena ledde till det andra och hans kropp orkade inte.
I tisdags var han igång för fullt och i går (fredag) var han död!
Det är så ofattbart och sorgligt!
Livet är ju sånt och händelser som denna sätter verkligen perspektiv på saker.
 
Jag har nu fått frågan om jag vill sjunga på hans begravning. Och jag är hedrad så klart. Jag har sagt ja men tycker det ska bli lite läskigt. Har aldrig sjungit på en begravning förut. Har så lätt för att gråta men får försöka tänka ut en strategi för att klara det. Måste tänka på något annat än varför jag är där.
 
Ja det är sanneligen en speciell helg. Att gå från webbanalys till död, från shopping på Gekås till försäljning av husvagn! Livets tvära kast!
 
 
 
 
Ta hand om varandra!  
 
Ljus och kärlek! <3

Nu har det hänt något. Jag vet knappt vad för jag hänger inte alltid med i svängarna. Men klart är att jag tycker det känns som någon/några har missuppfattat något och missat poängen med det hela. Jag pratar om periodisk fasta.
Varför nämns ordet diet om pf? Ja, det kanske ses som en diet. Men jag skulle mer vilja kalla det livsstil. En förbaskat bra livsstil. Det finns vetenskapliga belägg för att det är bra för kroppen. Våra celler stressas av för mycket energiintag dagarna i ända. Det känns för mig väldigt självklart att det är så. Och inget konstigt med det. Det är väl egentligen konstigare att trycka i sig processad mat och sötsaker hela dagarna?! Sen drar jag det till ytterligheter nu det är jag medveten om. Det finns de som äter helt okej. Okej mat och okej mycket även fast de inte fastar. Men flertalet av oss gör det inte.
För mig handlar pf om ett rejält uppvaknande. Att inse att våra kroppar mår bättre av bra mat och lagom mycket mat. Vi skulle alla må bättre om vi åt mindre. Och massproduktionen av mat skulle vara tvungen att upphöra. Matkontot krymper automatiskt. Inte helt fel.

Sen finns det dom som kanske går in för det här med fastan lite väl hårt. Jag upplever det nästan som en tävling ibland när jag läser diskussioner på Facebook i en grupp om pf. Det är helt säkert så att det inte är bra att späka sig för mycket heller. Vissa näringsämnen måste vi allt ha i oss. Dessutom klarar nog inte alla att köra periodisk fasta pga tidigare matmissbruksproblem. Men den övervägande delen av befolkningen klarar det. Och har man hajat allt rätt så är det ingen diet. Man gör det inte för att gå ner i vikt. Man gör det för övriga hälsofördelar. Det här är ingen sån där vanlig dietfluga som drabbat oss. Periodisk fasta är något helt annat. Här för att stanna och bli en naturlig del av våra liv. Det är synd att en del blir så rädda att de måste smutskasta det och tala illa om det.

Hur går det då för min egen del med pf? Nja, sådär. Jag försöker fasta men jag äter alltid något litet under fastetimmarna. Linssoppa är favoriten. Jag började som bekant studera i måndags och därför har det inte gått jättebra med fastan denna veckan. Men jag kommer igen.

Ljus och kärlek <3