Egentligen så är jag alldeles för trött för att skriva. Men sitter här och tittar på På spåret och ser Dick Harrison tävla. Dick får mig att tänka på min egen hembygd. Han har nämligen varit här en hel del och engagerat sig i vår kraftplats Askeberga stensättning som bara ligger ett par kilometer från mitt hem. Hembygsföreningen är väldigt aktiv i bygden och engagerar sig i mycket. Men så bor vi också i en bygd där det finns mycket att engagera sig i.
Föreningen har engagerat Dick Harrison i det här med stensättningen och han tände på alla cylindrar så vitt jag förstår. Ingen vet egentligen vad det är för stensättning och varför de kommit till men det är dags att ta reda på det nu. Det borde vara mer intressant för allmänheten och en riktig turistmagnet har jag hört. Fast det har den aldrig lyckats bli. Det är ett häftigt ställe. Stenblocken är enorma och de har definitivt inte kommit dit enbart med mänskliga händer. :-)

Leker med tanken att göra min hembygd mer attraktiv för turister och få folk från när och fjärran att komma hit. Åh vad det skulle kunna blomstra här då. Vi skulle kunna få fler små företagare som livnär sig på turismen m.m. Det är min dröm och vision för hembygden! Men till dess....
 
...Ljus och kärlek <3
 
Idag har vi haft polisen på middag ;-) Två kompisar med polis som yrke samt deras son. Det var mycket trevligt och barnen hade skoj! Vi bjöd på plankstek och hemgjord jordgubbsparfait. Gott! Nu är jag dock väldans trött efter en aktiv helg. Så sängen ropar för fullt på mig.
Igår var jag och Stefan på revy. Vi såg föreställningen "ett gött skratt" och vi fick allt ett antal goa skratt! Det är så befriande att skratta.
I fredags var vi i centrum för att titta på evenemanget "stad i ljus" och det var så fint och mysigt i city. Vi åkte ett litet evenemangståg för att på ett lätt sätt kunna se alla ljusinstallationer som det åkte förbi. Sen tog vi apostlahästarna en bit innan vi åkte hemåt igen.
Jaa, så mycket mer än så har jag inte att skriva om idag.
Allt gott!
 
Ljus och kärlek <3
...alla närstående människor som brukar höra från mig lite då och då. Känns som jag varit oerhört dålig på att höra av mig det senaste! Men det är som att tiden och orken inte alls finns hur gärna jag än vill.
Men snart........snart ses vi och hörs igen! Jag lovar! <3
 
Ljus och kärlek!
 
Alltså......det här med mat! Det är ju superviktigt vad vi stoppar i oss och hur det är tillagat m.m. Det är viktigt både för oss själva och för våra medmänniskor och vår jord. Om vi visste hur saker och ting framställs så tror jag vi skulle välja bort väldigt mycket föda. Jag är medveten om allt detta och ändå är jag inte särskilt duktig på att "göra rätt" och "köpa rätt" i alla lägen. Men jag är medveten om det och det är en viktig början! För hur ska vi kunna förändra något så länge vi inte är medvetna om felen och bristerna!? Men jag är förvånad över hur många av mina medmänniskor som inte bryr sig! Ja, inte bryr sig eller inte orkar bry sig eller inte tror att det är något farligt eller fel med maten som säljs i affären. Det finns de som inte ens tror på att det som säljs i en butik till oss som konsumenter skulle kunna vara fel!! Usch, det är så hemskt jobbigt att höra såna kommentarer för självklart är vi lurade! Så himla grundlurade med en del produkter så det är äckligt! Det är dags att vi vaknar upp och tänker till och blir kritiska till allt som samhället och i detta fall livsmedelsverket och handlarna vill mata i oss både bokstavligt och bildligt talat.
Egentligen hade jag tänkt börja det här inlägget med konsten att laga mat! För en del tycker det är så svårt att laga mat. Det är det inte! Jag kan göra avancerade saker om jag vill men det gör jag oftast inte. Det är också så skrämmande när mina medmänniskor blir störtimponerade av något jag bjuder på som i själva verket är så superduperlätt att laga och oftast inte avancerat alls. Livsmedelsverket skor sig på detta och säljer pulverpåsar till det mesta!!!! Va, jag fattar verkligen inte grejen med dom!?! Som en bekant sa häromdagen: -"Vad är det egentligen i den där Korv Stroganoff påsen?" Och det undrar jag också!? Vad kan det vara liksom? Att göra korv stroganoff är ju något av det enklaste. Det krävs korv, kryddor, tomatpuré, (ketchup), lök, mjölk och grädde........klart!
Potatisgratäng är också en sån där superenkel sak som jag en gång sett tillagas från påse och en sak är säker. Det är MYCKET enklare att göra potatisgratäng utan pulverpåsen än med!!
Varva bara lök, potatis och kryddor i en form. Häll över mjölk och grädde och lägg på oss. In i ugnen en stund...klart!
Jag vill inte vara en moralkärring men det är dags att fixa till matvanorna nu! Forma om hela ditt liv så du trivs med allt och hinner laga mat. För i ärlighetens namn så går det fort att laga enkel vardagsmat!


Angående våra matvanor har jag mer att säga så jag återkommer........

Ljus och kärlek! <3<3
 
...att jag snart ska återkomma med ett långt och innehållsrikt inlägg. Men det har saknats tid och lust de senaste dagarna och ikväll saknas definitivt ork. Lillan spydde precis och jag antar hon fått magsjukan som härjar på förskolan. Ingen rolig natt för en redan rödögd mamma kan jag tro. Men jag har fått pappa att lova att han ska sova hos henne i natt för att ta värsta smällen. Men troligen kommer jag vakna ändå ifall hon är vaken och spyr.
Näpp....ska titta lite halvt som halvt på dobidoo nu.

Ljus och kärlek! <3
Med folk som kallar sig ateister tänker jag mig såna som inte tror på att det finns något annat än vi själva och ingenting utöver det som vi ser.
Det förstår jag bara inte. Enligt mitt sätt att se det är ateister oerhört egocentriska människor som det är väldigt synd om. Hur skoj kan det vara att leva om man tror att det inte finns något mer än det liv vi lever här och att du är den högst stående varelsen?! Inse att du är lika mycket värd som en katt eller ett träd och att du hör ihop med moder jord på samma sätt som havet och bergen. Du är inte förmer än någon eller något annat!
Jorden tillhör inte oss, vi tillhör jorden!!
Om du älskar dig själv så älskar du jorden!
 

Ljus och kärlek! <3
 
I helgen var jag och mamma på hälsomässa i Älvsjö på Stockholmsmässan. Det var en lång och intensiv dag men det var skoj och givande. Det är en blandning av gamla hederliga och numer vanliga behandlingar som ställer ut, blandat med nyare alternativbehandlingar, tidningar, bokhandlare och praliner och torkad frukt m.m
Där fanns även snygga underkläder, sexleksaker, fotriktiga skor m.m.
Ja, som du förstår så var det oerhört många utställare. Jag hade föresatt mig att jag skulle gå till de terapeuterna som jobbar med att behandla atlaskotan. Atlaskotan är den som sitter högst upp i nacken och den halkar lätt på sned om du skadar nacken på något sätt eller har spänningar under en längre tid. Det är vanligt att whiplashskadade gör en behandling av atlaskotan och de blir oftast väldigt mycket bättre.
Om atlaskotan har halkat ur sitt läge påverkas hela kroppen. Hela du kommer ur balans. Exempel på symptom kan vara migrän, huvudvärk, yrsel, dimsyn, magproblem, balansproblem, tinnitus, spänningar i nacke, axlar och bröstrygg m.m.
Jag fick fylla i ett papper med vilka symptom jag har och fyllde i samtliga utom tinnitus. Jag går inte runt med huvudvärk jämt men det är ofta som jag känner tendenserna till det. Jag drabas lätt av yrsel och ostadighet och har ju definitivt problem med magen och dimsyn........ja det ska vi inte prata om!
Sen var det dags för själva undersökningen. Jag fick börja med fotograferas bakifrån och från sidan medans jag stod på bestämda punkter och tittade på linjer framför mig. Då syntes det tydligt att jag bakifrån ser ut som ett C. Lutar lite åt höger med över- och underkroppen samt att bålen och höften är lite åt andra hållet. Från sidan såg jag helt okej ut, endast hakan som har en tendens att vilja sticka för långt framåt. Sen fick jag ställa mig med fötterna på varsin våg och slappna av. Då visar det sig att jag har 5 kg mer tyngd på höger ben än på vänster!! Det var rätt så anmärkningsvärt. Det hela slutade med att jag bokade behandling av den här kotan som orsakar så mycket bekymmer. Den 11 januari åker jag till Gnosjö där den närmaste terapeuten finns. Det är en dyr behandling men allt som kan göra våra kroppar starkare och friskare är värt pengar!!
Behandlingen går till så att man först masseras och mjukas upp i muskler och leder. Sen avslutar man med att med ett verktyg massera musklerna långt in i nacken och nackrosetten. Det gör inte ont och är helt ofarligt men kan göra väldigt mycket gott efteråt. Det räcker med en behandling och efter det återkommer man efter en månad för lite mer massage och se hur man mår. Sen ska det nog inte behövas mer utan kotan är på plats igen.
Helt fantastiskt ska det bli. Nästan så jag ångrar att jag inte bokade tid nu snart!
 
Här kan du läsa mer: www.atlaskotan.net och www.atlaskotan.se
 
Du som funderar på att prova en behandling av något slag. Allt från massage till atlasbehandling. Gör det! Släpp spärren du har och uppsök en terapeut. Man kan få prova några stycken innan man hittar den som passar en. Kanske du hittar flera som du alternerar mellan. Och du som sätter undan pengar längst ner i budgeten till sånt här du får tänka om! Din kropp och hälsa är viktigare än något annat! Vi behöver alternativa behandlingar. Läkare är så begränsade i sitt kunnande utan vi behöver en kombination av båda världar. Än så länge får vi lista ut bästa kombinationen själva men i framtiden kommer de här båda världarna att samarbeta, det är jag säker på.
Din kropp är din hela dagarna och den kräver att du tar hand om den på alla sätt och vis!
 
 
Ljus och kärlek!
<3 <3 <3 <3 <3
 
 
Jag har glömt att berätta hur bra mitt hår blivit sen jag började med apotekets schampo utan parabener och silikoner! Det är stor skillnad på hårets struktur. Det har blivit snällare och lättare att ha och göra med och det är ju positivt eftersom det är ett mer naturligt schampo utan alltför mycket onödiga tillsatser. Det är apotek hjärtat som säljer det. Deras eget märke och inte är det särskilt dyrt heller. Det finns både med och utan parfym. Rekommenderas!
 
Idag har jag annars funderat lite på hur nödvändigt det är att ge orten jag bor på ett bättre rykte. Jag vill det av rent egoistiska skäl men även för att det behövs som en våg av nytänkande och positivism bland folket i byn. Det är inte illa att bo här men det skulle kunna vara så väldigt mycket bättre. Som det var förr så fanns det små butiker m.m. Vi hade post, bank, present- och blomsteraffärer av olika slag, klädaffär, servus OCH Ica m.m. m.m. Nu har inte jag upplevt så väldigt mycket av det här med ganska så mycket olika affärer kommer jag ihåg.
Det är synnerligen inte dåligt nu heller om man jämför med många andra småorter i närheten. Vi har Ica, vårdcentral, förskola, skola, bensinmack och ett helt gäng mer eller mindre synliga företagare.
Jag tror att problemet med den negativa stämpel som orten fått ligger mycket hos invånarna på orten! Vi är inte stolta över byn. Vi håller oss inne och "ställer inte upp" på det som hittas på i byn och runt omkring. Det händer massor av grejer. Bland annat har vi en otroligt levande bygdegård där det anordnas allt från qigong och zumba till pysselkvällar och pubaftnar med underhållning.
Det finns mycket potential att få byn att blomstra. Det rinner en å genom orten och intill den ligger en gammal fabriksbyggnad som jag anser har enorm potential. Just nu inrymmer den bland annat enenorm loppmarknad som har öppet varje söndag. Men jag vill utnyttja lokalerna intill vattnet och ha café och /eller restaurang där. Ja kära nån....det finns så mycket tankar och idéer ibland men jag kan inte redogöra för alla här. För det tycker inte du är så himskans intressant antar jag. Dessvärre är det nog så att vi måste börja med folks inställning för att få deras positiva sida att väga över...........det blir den svåraste nöten att knäcka. Tips och råd mottages tacksamt!
 
Ljus och kärlek <3
 
 
Helgen har varit............ja jag vet inte vad jag ska säga.
Det har varit en blandad kompott av olika händelser. I fredags var jag på oljemassage hos en thailändska.
Oljemassage är en blandning av thaimassage och klassisk svensk massage. Det var en timme ren njutning, en timme då tiden stod still! Det var underbart! Min sargade kropp behövde det och jag skulle behöva ett antal behandlingar tätt tätt! Att priset är billigare än hos svenska massörer gör ju ingenting heller.
Jag vill verkligen rekommendera dig att prova thailändsk massage!!
När jag kom hem på kvällen berättade mannen att Johannes haft konstiga röda "blemmor" i ansiktet men jag kunde inga se och tog det inte så allvarligt.

På lördagen var vi på middag hos mamma och pappa. Systeryster med familj var också där så jag fick snusa på bebis litegrann. Mysigt! På kvällen sjöng jag med kören i kyrkan på en härlig allhelgonagudstjänst. När jag kom hem därifrån hade barnen ätit och jag gjorde i ordning lite tacos till oss. Johannes var lite rödflammig igen och den här gången tilltog det och han kliade sig och kliade sig och blev rödare och rödare. Uschamej! Jag ringde sjukvårdsrådgivningen på 1177 och dom sa att det nog med största sannolikhet rörde sig om nässelutslag, en sorts allergisk reaktion. Men eftersom det spridit sig till ansiktet så tyckte de att vi skulle åka till akuten! Pust och stön, inte direkt vad man känner för en lördagkväll kl 21. Johannes var dessutom jättetrött och höll på att somna men det var bara att ta på honom pyjamas och overall och åka iväg. Mormor följde med och väl lillplutten somnade i bilen nästan omgående. När vi kom fram var han svårväckt men när han väl vaknat till så var det highlife en stund. En läkare på tre avdelningar gjorde att vi fick vänta länge eftersom han blivit bättre och gärna ville leka och kolla på alla sjukhusgrejer! Vi kom hem kl 01:30 och var väl egentligen inte så mycket klokare! Vi ska undvika fläskkött, kiwi, choklad, nötter och andra allergena ämnen i tre till fyra dagar. Det har redan spruckit kom jag på för han har ätit både choklad och fläskkött. Anledningen till att man ska undvika fläskkött är att det innehåller ett ämne som heter urinsyra och det är många som är allergiska mot det.
Vi får hoppas att han inte får någon reaktion ikväll nu. Om han får det ska han ta en dos tavegyl mot klåda och svullnad.
 
Så här såg han ut! :-(
 
 
I söndags så var det stora vilardagen för oss alla. Stefan förkyld och resten av oss väldigt trötta! Men på kvällen var det dags för kyrkan igen. Det skulle tändas ljus för farmor och farfar som gått bort under året. Det är sorgligt så klart men ändå trösterikt att veta att de finns kvar på ett eller annat sätt. Jag känner att de har det bra nu! Fast jag saknar dom ändå. De har ju alltid funnits nära. <3
Jag och Johannes gick till kyrkan och träffade släkten.
 
Ta hand om varandra!
 
 
Ljus och kärlek <3
 
 
 
Novembers första dag uppfyller verkligen föreställningen om den trista och gråa månad den anses vara. Så mörkt, grått och trist som det är idag. Jag blir så deprimerad över det. Mina tankar blir dystra och jobbiga så idag har jag haft existensiella funderingar igen och blivit rädd för jordens undergång och andra katastrofer. Fast tankarna gick över när jag bearbetat dom i några timmar och jag inser hur mycket hoppfullt jag faktiskt har fått veta och känner inför framtiden. Däremot händer det ju stora saker med hela vårt samhälle och vårt sätt att se på det och det händer nu och har hänt ett tag och kommer att hända ett tag framöver. Fast vi MÅSTE ju ändra vårt sätt att leva om vi och våra barn ska överleva. Så egentligen känns det bara bra även om det är lite skrämmande ibland.
 
Det här med att ta tag i hushållsarbetet verkar ha legat på is för mig hela veckan. Usch vad seg jag är och har hittills tillåtit mig att vara det. Men nu, idag, känns det som jag vill försöka börja göra lite helgfint. Men det är tydligen bara jag i min familj som bryr mig om det och då ledsnar man liksom. Orkar inte riktigt. Blomvattningskannan står bredvid mig och väntar på att få utföra sina sysslor. Så nu ska jag i alla fall vattna våra blommor. Sen sortera bebiskläder i stl 62 till lilla systerdottern och tvätta mina arbetströjor. Det blir fisksoppa till middag och snart är det dags att börja med den.
 
 
Ljus och kärlek! <3