- Gratinerad hummer
- Stekt nötkött, hasselbackspotatis och whiskysås
- Chokladmousse med hallon
 
Uja, vad hungrig jag blev av att skriva detta. Har "bara" ätit korv i bröd idag. Vi var i skogen och grillade i vätan. Mysigt men kallt och vått. Det är bra för själen att vistas lite i naturen helt klart!
 
Ljus och kärlek och ett GOTT NYTT 2013
Nu är det dags, att göra årets formodligen sista inlägg. Jag sitter här och lyssnar på hur barnen leker och bråkar och busar i tv-rummet. Själv valde jag att sätta mig vid granen i vardagsrummet. Det är så mysigt och varje år kommer jag på mig själv med att jag knappt hunnit sitta och njuta av den förrän det är dags att slänga ut den. Och då har jag ändå kvar granen så länge som det bara går. Skulle gärna ha den hela året men det funkar ju dåligt.
När jag var liten sov jag ofta någon natt i vardagsrummet vid granen. Det var mysigt och jag nekar inte till att jag skulle vilja göra det nu också.
 
Mannen är som en briserande bomb idag! Kan inte förstå vad hans problem är. Antagligen har han varit hemma med barnen för länge. Han glömmer liksom av att han är pappa och blir som en tonåring där han sätter alla sina egna behov i första rummet och glömmer barnens behov. Då blir det superjobbiga runt honom men han förstår inte att det beror på honom. Det är himla jobbigt att vara utanför det och se på och försöka få honom att förstå. Det går liksom inte! Suck!
 
Jag ska lära mig massage nu. En speciell massage som hjälper andra att slappna av och bli mindre aggressiva och stressade. Jag gör det av flera anledningar och en anledning är definitivt att min absolut närmsta omgivning behöver behandlingen för att det ska bli drägligt att vara i närheten av honom. Jag är superkänslig det vet jag, men det går liksom inte att vara nära honom. Precis nu blev det gråt och skrik och gap inifrån tv-rummet. Sååå obehagligt! Jag orkar liksom inte vara där och gapa emot jämt. Det hjälper ju inte så skit samma! Han behöver hjälp! Massor av hjälp!
 

Det var ju inte meningen jag skulle skriva så mycket om det här egentligen men det var skönt att skriva av sig lite!
I övermorgon börjar år 2013 och jag hoppas allt vänder då! Både för mig personligen och i världen! Längtar så intensivt efter en kärleksfullare värld!
 
Ljus och kärlek! <3
 
Jaa, det är alltid med ett visst vemod som två intensiva dagar med julfirande tar slut. Skönt på ett sätt men saknaden blir stor och påminnelsen om vardagen dyker på mig direkt.
Jag har verkligen blandade känslor inför att återgå till verkligheten men ska försöka att stanna i nuet så mycket som går mest hela tiden.
Just nu: Jag söver Johannes och skriver detta liggandes i hans säng. Jag har ryggskott och hade kunnat haft trevligare juldagar på det sättet. Men med värktabletter och ryggrörelser har det gått bra. Jag längtar efter att rena kroppen från sockerchocken som blir av julgodis och annat gott så nu funderar jag på lite räkor och tomater i en salig blandning.
Ser att klockan snart är 21:30!! Redan har jag hunnit snurra till dygnet så att kvällarna blir senare och så även morgnarna. Det går fort! Natten som gick var jag i kyrkan och sjöng in juldagen med kören. Det är mysigt men ack så trött jag är vid midnatt! Jag nästan somnade i kyrkbänken. Tur mitt ryggskott höll mig vaken :-)
Precis nyss har jag lagt ut en annons med vår dubbelsäng på facebook. Vill byta säng så jag hoppas någon vill köpa vår :-)
Göta petter, jag hade kunnat skriva mycket mer. Men jag vet faktiskt inte hur jag ska fortsätta så jag sätter punkt här och återkommer en annan dag!
God fortsättning i LJUS OCH KÄRLEK! <3
Så var det då här, datumet jag fruktat, bävat för, sett fram emot hela året!
Ju närmare vi kommit dagens datum desto lugnar har jag känt mig och blivit mer och mer förvissad om att det som händer endast är bra! Jag hade dock hoppats att det skulle synas och märkas mer än det hittills gjort.
Vi går nu in i vattumannens tidsålder då människan vaknar upp och inser att vi måste vidta vissa åtgärder för att ta hand om jorden vilket vi hittills inte gjort så bra. Nu måste vi gottgöra moder jord eftersom hon tar så väl hand om oss och har varit snäll mot oss. Dags att bli medveten om dina val och inte bara leva på och tro att du är centrum i ditt liv. Vi är bara en liten fjutt här på jorden och vi är på intet sätt ensamma i universum. Det kan du glömma du som trodde det!
Så nu är det dags att enas här på jorden. Enas om ekonomi, religion, miljö och andlighet och att inse att vi inte behöver landsgränser och religionsgränser. Det kommer bli underbart när vi enats och strävar mot samma mål.
 
Ha ett härligt uppvaknande i ljus och kärlek! <3
Nu känns det äntligen som om jag vet vilket håll jag ska gå och vilket steg jag ska börja med att ta! Det är en smått fantastisk känsla. Jaa jag vill inte skriva så mycket mer just nu innan det är klart. Men ville ge er lite stimulans och visa att jag finns. :-)
Just nu sitter jag annars och funderar på när jag ska hinna städa inför julen! Är så oerhört upptagen i ett par dagar! Men det får väl bli som det blir..............uschamej, sa jag det där?! Det är inte likt mig att låta det få bli som det blir. Jag vill ha det bra och fint och rent och snyggt!!
 
Ljus och kärlek! <3
Vilket magiskt datum! Och det är sista gången på mycket länge som vi kommer ha såna datum. För månad 13, 14 osv finns ju inte. Nästa år och kommande år blir det lite lättare att hålla ordning på vilken siffra som är årssiffran men lite tristare att såna här datum som idag försvinner.
Har läst lite olika inlägg på twitter och facebook idag angående datumet. Det verkar som det är läge att önska sig något inför framtiden och även försöka meditera, lägga änglakort och liknande för att se sin framtid lite klarare.
Jag har inte hunnit försöka än men jag måste det!
Nu är det lussekväll och jag sitter hos Johannes för han ska försöka sova. Det går trögt. Han kliar sig överallt (han brukar göra det när han är trött.) och frustar istället för att andas normalt. Jag dricker glögg och skriver här.
Idag har vi varit iväg till stan för att fixa lite kläder och klappar. Enda dagen som var ledig på eftermiddagen några dagar framöver. Det väntas luciafirande, julbord, julmarknad och luciafirande igen de kommande fyra dagarna. Roligt men hektiskt så klart.
 
Vår ena katt har flyttat. Doris stod inte ut med oss och framförallt inte med sin husse. De tålde inte varandra. Nu bor hon hos min kompis föräldrar och jag är helt säker på att hon inte kunde fått ett bättre hem. Har fått rapporter att hon mår bra och verkar trivas än så länge.
Jag saknar henne så klart för hon var riktigt förtjust i mig och vi kom bra överens. Men det hjälper ju inte när hon inte kunde umgås med övriga i huset.
 
Nu går ögonen i kors på mig och jag ska se om lillen somnat. Andetagen blir tyngre.
 
Ljus och kärlek! <3
Just nu är jag världens sämsta bloggare!! Jag ber om ursäkt för det. Har massor jag vill skriva men tiden räcker inte till! Men just idag måste jag få rekommendera en bok jag läst. En bok som jag verkligen tycker att du också borde läsa. Den har fått mig att se på livet på ett nytt sätt.........igen! Jag får hela tiden nya vyer och det känns bra. Bättre och bättre dag för dag skulle man kunna säga :-)
Boken heter " En resa i min själ " och är skriven av Benny Rosenqvist och Ingrid Carlqvist.
Den ger dig ett nytt sätt att se på livet och på dina medmänniskor! Det kan vara värt att kämpa lite för vissa relationer inser man....ja, det finns många insikter i boken så det är ett julklappstips från mig!
 
Ett annat julklappstips är en prenumeration på tidningen NÄRA. Gå in på www.tidningennara.se och ge bort en prenumeration till någon du vill överraska. Benny Rosenqvist som skrivit ovan nämnda bok är även medium i tidningen NÄRA.
 
Ljus och kärlek! <3
 
Benny Rosenqvist, En resa i min själ,
Så har det äntligen kommit snö! Lite väl mycket kan tyckas men det är härligt på något vis. Utom när man ska ut och köra bil i det. Idag fick jag ställa in ett besök hos sjukgymnasten med Johannes eftersom det var lite väl moddigt på vägen. Men vi bakade en kaka istället och hann plocka undan lite.
Nu är det dags för Bonde söker fru! Sen sängen!
 
Ljus och kärlek! <3